Ovo je Poslovni Sustavi Blog - teme o kojima pišemo su: efikasni poslovni sustavi, korisničko iskustvo, zabava, politika, najnoviji proizvodi, proizvodi koji nam se sviđaju, mala poduzeća, nama, i više. Osnovani smo 2008god.

Kako odabrati ERP sustav Maja Novosel Veljača 19

3 komentara Zadnji od "Ivica"

ERP Opasnost Čuli smo brojne horor priče iz propalih ERP odabira i implementacije. Predlažemo da radiš neke online istraživanje na neke od provedbenih neuspjeha. Dobiti osjećaj za izgubljenog vremena i novca koje su neke tvrtke koje doživljavaju pokušavaju da se kratice i ne ispravno prepoznavanje pravog ERP programa. Možete brzo dobiti osjećaj o važnosti pravilno procjeni svoje poslovanje, procjenu i odabir pravog ERP softvera. Postoje tisuće poznatih ERP konzultanata i pružatelja vani. No, pokušavajući pronaći neki bez tajni plan može biti vrlo teško. Većina ERP konzultanti imaju uloženo interes određenih rješenja. Mnogi ERP konzultanti su ograničeni na vertikalnoj izloženosti industrije s ograničenom opsegu u iskustvu s veličinom tvrtke.

To je važno da se objektivan pristup u svoj softver pretraživanja. Ne gubite dragocjeno vrijeme i novac za istraživanje i vrednovanje ERP softver koji promašuje metu. Ako ste s obzirom na ERP sustava za svoju tvrtku ili žele zamijeniti postojeći računovodstveni / ERP sustava, imajte na umu da je procjena i odabir je važan proces koji može dovesti do dugoročnih učinkovitosti za svoju organizaciju. Da bi vas voditi kroz ERP evaluacije i odabira, objedinili smo više od 15 godina uvida o metodama koje smo vidjeli rade najbolji.

Korak 1: Procjena poslovne procese Što je učinjeno dobro, a što se može poboljšati? To je dugoročno strateška odluka za svoju tvrtku. Bilo da ćete biti implementacija prve ERP rješenja ili nadogradnja na stanje-of-the-art industriji specifična ERP rješenja, ta pitanja mogu vam pomoći u određivanju ako kupujete ERP rješenje će biti od koristi. Ova pitanja će vam pomoći da bolje identificiraju trenutne prepreke i praznine u svojim poslovnim procesima. Vi svibanj želite da se formira povjerenstvo za ocjenu uključiti svaki odjel za stjecanje poduzeća širok vidljivost i prihvaćanje.

Poslovni proces pitanja pitajte uključuju:

Imate li potrebe industrije specifičnih izvan sposobnost Vašeg postojećeg sustava? Sporo izvješće pisanje ili nedostatak dostupnih izvješća sprečavanje svoju tvrtku od izrade pravovremene odluke? Je produktivnost vaših zaposlenika pokorila vaš trenutni sustav (e)? Možete li identificirati izravan troškova i koristi u izradi radnici produktivniji? Jesu li vaši zaposlenici, partneri i dobavljači mogli pristupiti korporativne podatke preko weba i putem mobilnih uređaja? Je li to nešto što bi moglo imati koristi od?
Da li nedostatak fleksibilnosti ozlijediti sposobnost tvrtke da bi se sa novim i složenijim poslovnim procesima?
Mogu li koristiti svoj sustav za automatizaciju koštalo posla, narudžbe, upravljanje lancem opskrbe i / ili druge uvjete za određenu djelatnost?
Je li ključne informacije i poslovne inteligencije nije dostupna u cijeloj vašoj tvrtki?
Da li je vaš trenutni Računovodstvo / ERP sustav timeout ili nedovoljno izvesti?
Ima li vaša tvrtka se oslanjaju na ručne procese, dvostrukog ulaza i / ili tablice?
Je proizvodnja financijske izvještaje dugotrajan i mogućnost pogrešaka? Može li se lako obavljati transakcije unutar poduzeća?
Da li se bore kako bi se zadovoljile specifične industrije zahtjevi (kao što MSFI, DCAA, prodaje poreznih obveza, Sarbanes-Oxley)? Jeste li plaćati previše za ručni izvješćivanja i revizije?
Je li vaš trenutni sustav široko prihvaćen u vašoj industriji? Što su rješenja vaših kolega i natjecatelji koristite?
Preporučujemo da odgovorite na ova pitanja sa SWOT analiza pristupa (prednosti, slabosti, prilike i prijetnje). Događaj koji može pomoći vašoj organizaciji površine važnost i prednosti od povrata na ulaganja kroz pravilan dolikuje ERP rješenja. Da li koristi od povećane učinkovitosti zaposlenika, ROI i industrije skladu veće od potencijalnih troškova za novog ERP rješenja? Ako je odgovor da, onda je važno da počnete da se bliži pogled na ono što ERP rješenja su dostupni na tržištu.

Korak 2: Razviti kriterije za odabir
Neka je to lice, cijena je obično glavni faktor za većinu prilikom ocjenjivanja i razmatra kupnju ERP softvera. Ali zapamtite da je kupnja ERP softver je investicija. Cijena je teško ignorirati, ali ignoriranje cijene od vrata može biti dobra stvar za učiniti kada počinju istraživati ​​ERP tržištu. Činjenica je da većina pružatelja će vam omogućiti da se financirati, plaćati mjesečno, a mogu biti kreativni s načine možete platiti za softver. Krajnji cilj je da vaše poslovanje učinkovitije i profitabilnije. Traženje rješenja koja pruža najjači ukupan povrat, puno je značajniji dobitak od ograničavanja unaprijed troškove, ali nedostaje priliku za velike tekuće štednje.

Ponosno predstavljamo - Poslovni Sustav v2.0 Marko Turudić Veljača 19

18 komentara Zadnji od "Marko"

Drago nam je da možemo predstaviti novu verziju Poslovnog sustava - verziju 2.0. Naš sustav i dalje povezuje 3 ključna aktera u tvrtkama:
1. Tvrtku 2. Klijente 3. Zaposlenike

Kako odabrati poslovni sustav? Marko Turudić Veljača 07

24 komentara Zadnji od Ivan Mancini

Klijenti se često pitaju kako odabrati poslovni sustav? U ovome blog postu objašnjavamo na što trebate paziti, koji su skriveni troškovi (napomena:kod nas nemate skrivenih troškova - samo jedna cijena), i koje su najbolje opcije u Hrvatskoj trenutno kada vam treba poslovni sustav.

Dobar poslovni sustav može uštedjeti preko 5000kn mjesečno, tj. trošak jednog zaposlenika.

Nastavak..